КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 31 август 2020 г.

Салата от сезонни зеленчуци с топчета от извара, босилек и каперси / Salad of seasonal vegetables with balls of cottage cheese, basil and capers /



  Тази салата е изключително вкусна и много лесна за приготвяне през лятото.Набраните от градината пресни домати и пиперки се комбинират прекрасно с италианския босилек и каперси.А добавката на топчета от прясна извара допълва съвършено трапезата.

ЗА ТОПЧЕТАТА ОТ ИЗВАРА :

1 пакет прясна извара / 500 грама /
1 голяма глава кромид лук
1 ч.л. сушена майорана
1 ч.л. сух джоджен
1 ч.л. бял сух риган
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. балканска чубрица
1 ч.л. сминдух
1 с .л.чубрица
5 - 6 с.л. олио или зехтин

ЗА САЛАТАТА :

2 - 3 големи червени пиперки
500 - 600 грама чери домати
1 голяма глава червен лук
зехтин - 1/2 ч.ч.
каперси - 3 - 4 с.л. с връх
пресни листа италиански босилек

   Най - напред направете топчетата от изварата.Настържете лука на ситно ренде и го добавете заедно с подправките и мазнината към добре разбитата с вилица или тел извара.Хомаганизирайте добре сместа и направете от нея малки топчета.Сложете ги в съд и приберете в хладилника.Тези топчета можете да приготвите предварително когато очаквате гости, а самите зеленчуци да нарежете в момента на сервиране на салатата.
   Нарежете червения лук и пиперките  на ивици, доматите на половинки, добавете каперсите и листата от босилек.
   Сервирайте в чинии салата, украсена с топчета от извара и полята със струйка зехтин .
       Приятен апетит !














Няма коментари:

Публикуване на коментар