КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 17 август 2020 г.

Салата с киселец, физалис и пълнени цветове от градинска ружа / Salad with sorrel, fisali and stuffed colors of garden blush /



   Тази прекрасна салата гарнирана с пълнени цветове от градинска ружа направих през почивните дни.Пълнените пресни цветове на ружата са много вкусни.За пълнеж използвах сирене от бадеми.А като канапе за цветовете направих салата от киселец с физалис.
    
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

250 - 300 грама пресни листа от киселец
200 грама физалис
10 - 12 цвята от бяла ружа
сирене от бадемови ядки 
зехтин 
сок от 1 лимон

За сиренето от бадеми :

100 грама бадеми
сок от 1/2 - 1 лимон
2 с.л. хранителна мая
1 капсула пробиотик
сол на вкус / по желание /

    Най - напред направете сиренето от бадеми.Залейте с вода бадемите за 6 - 8 часа на стайна температура.Отлейте водата, не я изхвърляйте.Използвайте я за приготвяне на плодови или зеленчукови шейкове.Смелете бадемите в блендер или нутрибулет като добавите и лимоновия сок.Сместа трябва да стане хомогенна.Оставете така на стайна температура 24 - 36 часа.Когато леко започне да киселее и придобие вкус на сирене добавете капсулата пробиотик и хранителната мая.Разбъркайте и сиренето е готово.Към него може да се добави сол, подправки и струйка зехтин.
   Почистете цветовете от прилисниците и ги измийте.С малка кафена лъжичка напълнете всеки цвят със сирене от ядки и завийте така,че плънката да не изтича.
  Измийте физалиса и листата от киселец.Поставете всичко в купа, овкусете със зехтин и лимонов сок и разбъркайте.
   Поднесете плато от киселец с физалис украсено с пълнени цветове от бяла ружа.Сервирайте веднага след приготвянето и да Ви е сладко !
























3 коментара:

  1. Мила Ели,
    Отново ни поднасяш изключително ценни идеи и рецепти, за което от сърце ти благодаря! :)
    Имам въпрос: защо тук пробиотикът се добавя накрая?
    прегръдки и хубави летни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ева,
      имам още много информация, която чака да бъде публикувана.Но за жалост нямам време за блога.Всичко при мен става много набързо.Дори и публикуването на нови рецепти.Пробиотик може да се добави по желание и когато вие решите да го добавите.Аз го добавих накрая, но може да се добави и в началото.Но в началото обикновено има и суроватка .Тя трябва да се отцеди добре за по - добра консистенция на сместа.
      Пробвайте различни варианти и ще се убедите как точно на Вас Ви допада и харесва.
      Поздрави и спорна нова седмица ! Бъдете здрава !

      Изтриване