КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 31 август 2020 г.

Сос от босилек, маточина, арабска мента, камшик с чесън, лимонов сок и зехтин / Basil sauce, Lemon Balm, Arabic mint, whip with garlic, lemon juice and olive oil /


     
    В градината ни на село има чудесен лимонов босилек.От тази зеленина в комбинация с арабска мента, магданоз или пресни листа от камшик се получава чудесен сос.Комбинирайте зеленината и установете на Вас как Ви харесва.Сосът е подходящ както за салати, така и за картофи, ориз, риба, месо, яйца и зеленчуци.Лимоновият аромат може да се комбинира с прясна маточина и лимонова мащерка за да изпъкне още по - силно.
    
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голяма купа от следната зеленина :
лимонов босилек
пресен италиански босилек
прясна маточина
арабска мента
листа от камшик
зехтин - 5 - 6 с.л. 
сок от 2 лимона
1 - 2 глави чесън / или според желанието и вкуса /
сол на вкус

   Измийте и почистете хубаво зеленината, отстранете дръжките, които са по - твърди.Нарежете на едро и смелете заедно с почистения и нарязан чесън в пасатор.Тази зеленина отново смилам с добавка на лимонов сок и зехтин докато получа гладък и хомогенен сос.Накрая добавете сол и отново разбъркайте.
   Сосът може да се консумира веднага, но добре е да се съхрани в кутия с капак в хладилника.
               Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар