Този десерт можете да направите точно сега в сезона на тиквите.А мангото можете да замените с друг плод или да използвате два големи плода зряло манго.В зависимост от консистенцията на десерта , която искате да получите можете да увеличите или намалите количеството на тиквата.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 броя зряло манго
1 тиква цигулка
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
сушени смокини за украса
Най - напред обелете и нарежете мангото на парченца.Смелете го хубаво в пасатор или блендер.Отделно смелете печената тиква.Аз пека тиквата върху хартия за печене намазана с мазнина.Нарязвам тиквата на парчета, измивам хубаво и почиствам от семената и поставям върху хартията.Не добавям нищо друго - захар или вода.Пека така на 180 - 200 градуса докато парчетата омекнат и се запекат.Налага се да се постави тавичката към края на печенето на горен реотан за придобиване на хубава коричка.
Изстиналата тиква поставете в чиния и изгребете вътрешността.Използвах тиква и манго в равни части, но може да преобладава едното или другото в зависимост от Вашите предпочитания.
Смесете смляното манго и тиква в купа, добавете подправките и разбъркайте.Не добавих подсладител, защото нашите тикви цигулки са много сладки.Но може да се добави според желанието в случай,че тиквата не е много сладка.
Насипете десерта в купички, украсете със сушена смокиня.Десертът съхранете в хладно помещение.Така може да издържи до 1 седмица.
Приятен апетит !
Красиво и вкусно!
ОтговорИзтриване