КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 25 януари 2022 г.

Постна супа с боб мунг / Lean soup with bean mung /

 



    Боб мунг е прекрасна бобова култура за производство на кълнове.Но той може с успех да се използва за приготвяне на супи, яхнии, ястия или хумос.Лесен за усвояване, не натоварва храносмилателния тракт той може с успех да се включи в диетичното и здравословно хранене на деца и възрастни хора.

    Една лесна за приготвяне постна супа с боб мунг направих преди време.Ето какво използвах :

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 морков

1 корен пацърнак

1 / 2 глава целина

1 кромид лук

250 грама боб мунг

вода 6 ч.ч. / 250 мл. /

зехтин - 5 - 6 с.л.

сух джоджен - 1 щипка

чубрица - 1 щипка

балканска чубрица - 1 щипка

сол - 1 ч.л. с връх

    Измийте и почистете хубаво кореноплодните зеленчуци.Нарежете ги на ситни парченца или кубчета.Нарежете също и лука на ситно.Измийте боб мунг хубаво под течаща вода и го поставете в тенджера заедно с водата на силен огън.След като заври почистете пяната и намалете огъня до минимум като добавите всички зеленчуци.Варете на тих огън до готовност.Към края на варенето добавете солта, подправките и зехтина.

   Когато супата е готова може да се сервира топла или студена с добавка на счукан чесън или подправена по Ваш вкус и желание .

        Приятен апетит !
























Няма коментари:

Публикуване на коментар