Боб мунг е прекрасна бобова култура за производство на кълнове.Но той може с успех да се използва за приготвяне на супи, яхнии, ястия или хумос.Лесен за усвояване, не натоварва храносмилателния тракт той може с успех да се включи в диетичното и здравословно хранене на деца и възрастни хора.
Една лесна за приготвяне постна супа с боб мунг направих преди време.Ето какво използвах :
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 морков
1 корен пацърнак
1 / 2 глава целина
1 кромид лук
250 грама боб мунг
вода 6 ч.ч. / 250 мл. /
зехтин - 5 - 6 с.л.
сух джоджен - 1 щипка
чубрица - 1 щипка
балканска чубрица - 1 щипка
сол - 1 ч.л. с връх
Измийте и почистете хубаво кореноплодните зеленчуци.Нарежете ги на ситни парченца или кубчета.Нарежете също и лука на ситно.Измийте боб мунг хубаво под течаща вода и го поставете в тенджера заедно с водата на силен огън.След като заври почистете пяната и намалете огъня до минимум като добавите всички зеленчуци.Варете на тих огън до готовност.Към края на варенето добавете солта, подправките и зехтина.
Когато супата е готова може да се сервира топла или студена с добавка на счукан чесън или подправена по Ваш вкус и желание .
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар