Тази скордаля / пюре / от целина направих по рецепта от книгата " Диетата на остров Крит " от Вивиан Бъртън. Целината се пече във фолио нарязана на парчета и поръсена със зехтин.Вероятно така скордалята ще стане по - гъста и по - вкусна.Но аз направих целината варена на пара.В моят случай пюрето става малко по - воднисто.Но въпреки това се получава много вкусна скордаля.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 глава целина
1 селари
3 - 4 склидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. ябълков оцет
сол на вкус
Почистете главата целина и селарито, измийте ги хубаво и нарежете на парчета.Сварете на пара и пюрирайте в пасатор заедно с оцета и чесъна.Добавете сол, зехтин и хубаво разбъркайте.Украсете със стръкчета целина.
Поднесете скордалята като гарнитура към ястия, салати, зеленчуци или консумирайте самостоятелно.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар