КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 28 февруари 2022 г.

Скордаля / пюре / от целина / Skordalya / puree / celery /

  



        Тази скордаля / пюре / от целина направих по рецепта от книгата " Диетата на остров Крит " от Вивиан Бъртън. Целината се пече във фолио нарязана на парчета и поръсена със зехтин.Вероятно така скордалята ще стане по - гъста и по - вкусна.Но аз направих целината варена на пара.В моят случай пюрето става малко по - воднисто.Но въпреки това се получава много вкусна скордаля.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 глава целина

1 селари

3 - 4 склидки чесън

2 с.л. зехтин

1 с.л. ябълков оцет

сол на вкус

   Почистете главата целина и селарито, измийте ги хубаво и нарежете на парчета.Сварете на пара и пюрирайте в пасатор заедно с оцета и чесъна.Добавете сол, зехтин и хубаво разбъркайте.Украсете със стръкчета целина.

     Поднесете скордалята като гарнитура към ястия, салати, зеленчуци или консумирайте самостоятелно.

      Приятен апетит !



















Няма коментари:

Публикуване на коментар