КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 7 февруари 2022 г.

Качамак с тиквички, сирене и пресен копър / Cachamak with zucchini, cheese and fresh dill /

 



   Много обичам тиквички и ги приготвям по различни начини през цялата година.Особено когато тиквичките вече са сезонни приготвям както студени и топли супи, така и ястия, гарнитури и десерти.Много вкусни салати се получават както със сурови, така и с топлинно обработени тиквички.

     Качамакът е традиция през зимните месеци.Този път избрах да го гарнирам с тиквички , сирене и пресен копър.Лесно, бързо и вкусно за приготвяне.Може да послужи както за закуска, така и за обяд или лека вечеря.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. царевичен грис

3 ч.ч. вода

1 щипка сол

За гарниране :

печени тиквички

сирене

пресен копър 

зехтин

чесън

      Изсипете царевичния грис в тенджера с дебело дъно заедно със солта и водата.Загрейте до кипване и малко преди водата да достигне температурата на кипене намалете огъня и бъркайте с дървена лопатка до сгъстяване.Лопатката трябва да започне да образува пътечка, а сместа да се сгъсти.Снемете от огъня , насипете в порционни чинии или купички и гарнирайте с тиквички, натрошено сирене, пресен копър и чесън.

Приготвяне на тиквичките :

   Изпечете тиквичките нарязани едри кубчета върху хартия за печене.Леко ги напръсквам с малко зехтин и вода.Тиквичките могат да се сварят на пара или да се пекат нарязани на ленти на скара или грил - тиган.Сервирайте ги топли, върху качамака.

          Приятен апетит !

























     

Няма коментари:

Публикуване на коментар