КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 1 февруари 2022 г.

Боб яхния с тиквички / Bean stew with zucchini /

 


    В студените зимни дни какво по - хубаво от една топла супа или яхния с фасул, леща или грах.Белият фасул е много вкусен комбиниран с кореноплодни зеленчуци и тиквичка.Тиквичката придава сладникав, много приятен вкус.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 малка купичка бял фасул / 1 част /

1 малка тиквичка

1 корен пащърнак

1 голям морков

1 глава кромид лук

2 с.л. сушени зеленчуци

2 с.л. пиперково пюре

2 дафинови листа

зехтин

хималайска сол 1 с.л. равна

2 с.л. смесена подправка - сушен джоджен, сушен бял риган, сушена мащерка, сушена арабска мента, чубрица, балканска чубрица, естрагон, сушен босилек

вода / 4 части /

   Ние имаме домашен фасул, който се сварява много бързо за около 30 минути дори и без предварително накисване във вода.Но аз независимо от това винаги накисвам фасула за да набъбне.Измивам го хубаво под течаща вода и е готов за употреба.

   Почистете моркова, лука и пащърнака и нарежете лука на ситно, моркова и пащърнака на кръгчета.Варя фасула в съотношение с вода 1 : 5.За яхния използвам по малко вода - 1 : 4. / фасул : вода /.

    Поставете фасула в тенджера, добавете студена вода и загрейте до кипване.Оберете пяната и добавете зеленчуците без тиквичката / пресни и сушени / и дафиновия лист. Когато водата заври намалете огъня и варете на тих огън до омекване на продуктите.Малко преди да омекнат напълно добавете сол, пиперково пюре, нарязана на кубчета тиквичка, зехтин и подправките.

   Когато всичко е напълно готово сервирайте яхнията в порционни чинии топла или студена.

           Приятен апетит !























Няма коментари:

Публикуване на коментар