Качамакът е вкусна, сравнително евтина и лесна за приготвяне храна.В миналото много често е използвано царевично брашно или грис за храна на хората.Днес определено качамака е изместен на заден план за сметка на хлябовете приготвени с различни зърнени култури, мая , сода или квас.
Гарнирам качамака с различни продукти според вкуса и желанието.Днес Ви предлагам този качамак , който гарнирах с домати, маслини и сладка царевица.Може да се поднесе като гарнитура към някое ястие от месо, към риба, салата или бобови храни.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
царевичен грис - 1 ч.ч.
вода - 3 ч.ч.
сол на вкус
За гарниране :
1 малка консерва сладка царевица
зелени маслини с краставичка
1 домат
Сварете качамака като поставите царевичния грис в студена вода с щипка сол и загреете сместа почти до кипене.Намалете огъня до мининум и бъркайте постоянно с дървена лопатка.В продължение на 30 - 45 минути сместа ще се сгъсти.Лопатката трябва да образува пътечка когато качамака е вече готов.Свалете веднага от огъня и насипете в порционни чинии.Украсете с царевицата , домати и маслините.
Сервирайте качамака леко топъл или охладен и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар