КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 7 февруари 2022 г.

Качамак със сладка церевица , домати и маслини / Cachamak with sweet cerevica , tomatoes and olives /

 



          Качамакът е вкусна, сравнително евтина и лесна за приготвяне храна.В миналото много често е използвано царевично брашно или грис за храна на хората.Днес определено качамака е изместен на заден план за сметка на хлябовете приготвени с различни зърнени култури, мая , сода или квас.

    Гарнирам качамака с различни продукти според вкуса и желанието.Днес Ви предлагам този качамак , който гарнирах с домати, маслини и сладка царевица.Може да се поднесе като гарнитура към някое ястие от месо, към риба, салата или бобови храни.

  НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

царевичен грис - 1 ч.ч.

вода - 3 ч.ч.

сол на вкус

За гарниране :

1 малка консерва сладка царевица

зелени маслини с краставичка

1 домат


   Сварете качамака като поставите царевичния грис в студена вода с щипка сол и загреете сместа почти до кипене.Намалете огъня до мининум и бъркайте постоянно с дървена лопатка.В продължение на 30 - 45 минути сместа ще се сгъсти.Лопатката трябва да образува пътечка когато качамака е вече готов.Свалете веднага от огъня и насипете в порционни чинии.Украсете с царевицата ,  домати и маслините.

    Сервирайте качамака леко топъл или охладен и да Ви е сладко !




















Няма коментари:

Публикуване на коментар