Тази салата от червен и бял фасул се приготвя лесно особено когато фасула е вече сварен.Може да послужи като гарнитура по време на пости както и като основно ястие заедно с друга салата.Консервираният фасул може да бъде в консервна кутия или стъклен буркан.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ :
червен фасул - 400 грама
бял фасул - 400 грама
краставица - 1
репички - 5
зелен лук - 2 - 3 стръка
магданоз - 1/2 връзка
листа целина - 2 - 3 стръка
олио
сол
лимонов сок или оцет
Нарежете на ситно зеления лук и магданоза, репичките и краставиците на полумесеци.В голяма купа поставете фасула и нарязаните зеленчуци.Добавете сол, олио, оцет или лимонов сок и хубаво разбъркайте.
Поднесете салатата веднага или я оставете да престои 1 час за да поеме ароматите.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар