КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 25 февруари 2022 г.

Салата от фасул с краставици , репички , зелен лук и магданоз / Salad of beans with cucumbers, radishes, green onions and parsley /

 


    Тази салата от червен и бял фасул се приготвя лесно особено когато фасула е вече сварен.Може да послужи като гарнитура по време на пости както и като основно ястие заедно с друга салата.Консервираният фасул може да бъде в консервна кутия или стъклен буркан.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ :

червен фасул - 400 грама

бял фасул - 400 грама

краставица - 1 

репички - 5

зелен лук - 2 - 3 стръка

магданоз - 1/2 връзка

листа целина - 2 - 3 стръка

олио

сол

лимонов сок или оцет

   Нарежете на ситно зеления лук и магданоза, репичките и краставиците на полумесеци.В голяма купа поставете фасула и нарязаните зеленчуци.Добавете сол, олио, оцет или лимонов сок и хубаво разбъркайте.

     Поднесете салатата веднага или я оставете да престои 1 час за да поеме ароматите.

                        Приятен апетит !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар