КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 23 ноември 2022 г.

Задушени тиквички с листа от червено цвекло / Stewed zucchini with beetroot leaves /

 



  Ето тези тиквички и листа от червено цвекло задуших набързо в мястото, в което отседнахме в Гърция.Отново съм тук , а червеното цвекло го продават с листата и дръжките.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

4 - 5 малки тиквички
зехтин
50 мл. вода
1 щипка сол
сок от 1/2 лимон
сушен риган

ЗА ЦВЕКЛОТО :

1 глава червено цвекло с дръжките и зелените листа
50 мл. вода
сок от 1/2 лимон
зехтин
1 щипка сол

   Измийте тиквичките, почистете ги в двата края и ги нарежете на кръгчета.Задушете ги в малко вода и зехтин.Посолете, разбъркайте и задушавайте под капак без да разбърквате на тих огън.Водата трябва да изври, а тиквичките да запазят целостта си.
    По същия начин задушете измитите и срязани на две по дължина дръжки от червено цвекло.Накрая когато водата почти изври добавете целите зелени листа и оставете на изключен котлон под капак.
     В плато подредете тиквичките и зелените листа от цвеклото.Поръсете със зехтин и сок от лимон.Тиквичките поръсете със сушен риган.
      Поднесете леко топли или студени и да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар