Ето тези тиквички и листа от червено цвекло задуших набързо в мястото, в което отседнахме в Гърция.Отново съм тук , а червеното цвекло го продават с листата и дръжките.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
4 - 5 малки тиквички
зехтин
50 мл. вода
1 щипка сол
сок от 1/2 лимон
сушен риган
ЗА ЦВЕКЛОТО :
1 глава червено цвекло с дръжките и зелените листа
50 мл. вода
сок от 1/2 лимон
зехтин
1 щипка сол
Измийте тиквичките, почистете ги в двата края и ги нарежете на кръгчета.Задушете ги в малко вода и зехтин.Посолете, разбъркайте и задушавайте под капак без да разбърквате на тих огън.Водата трябва да изври, а тиквичките да запазят целостта си.
По същия начин задушете измитите и срязани на две по дължина дръжки от червено цвекло.Накрая когато водата почти изври добавете целите зелени листа и оставете на изключен котлон под капак.
В плато подредете тиквичките и зелените листа от цвеклото.Поръсете със зехтин и сок от лимон.Тиквичките поръсете със сушен риган.
Поднесете леко топли или студени и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар