КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 10 ноември 2022 г.

Постна яхния с праз лук, бейби моркови и зелен грах / Lean stew with leeks, baby carrots and green peas /

 


   В нашия дом обичаме праз лука и редовно го засяваме.При добро поливане получаваме прекрасна реколта.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 стрък праз лук

800 грама консерва грах и моркови

зехтин

    Измийте праза и го нарежете на кръгчета.Отлейте част от водата на консервата и я използвайте за задушаване на праза заедно с малко зехтин.Когато праза промени цвета си е готов.Добавете консервата от грах и моркови заедно с течността, която е останала.Варете на тих огън така, че ястието да остане с малко сос.Сервирайте леко топло или студено и да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар