В Гърция продават гръцката коприва с корените , цяла голяма връзка.Тази коприва е много силна, прочиства камъни и пясъци в бъбреците и жлъчния мехур.Задуших я нарязана заедно с корените, добавих морков и кромид лук.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма връзка гръцка коприва
1 голям морков
1 голяма глава кромид лук
200 мл. вода
5 - 6 с.л. зехтин
1 щипка сол
Измийте внимателно гръцката коприва и отделете коренчетата.Нарежете ситно зелената част и я поставете в купа.Коренчетата също нарежете ситно и поставете в отделен съд.Нарежете на малки кубчета морковите, а кромид лука на ситно.
В тенджера с дебело дъно добавете водата и зехтина.Загрейте на умерен огън и добавете моркова, лука и коренчетата от коприва.Задушавайте на тих огън до готовност.Добавете солта и разбъркайте няколко пъти.Когато зеленчуците омекнат добавете зелената част на копривата и разбъркайте.Когато копривата промени цвета си е готова - не повече от 5 минути на огъня.
Сервирайте копривата леко топла или студена и да Ви е сладко !
Чудесно, обожавам коприва.
ОтговорИзтриванеРедовно през цялата година обичам да приготвям коприва.Тук използвах прекрасна гръцка коприва, която се продаваше на големи връзки в Гърция.Чудесна е и много вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави !