Тази постна яхния направих с консервиран зелен фасул.Използвах пресни зеленчуци - червени пиперки, кромид лук и моркови.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
3 глави кромид лук
2 моркова
3 червени пиперки капия
стъбла от целина - 1 връзка
1 буркан консервиран зелен фасул
зехтин
сол
Почистете, измийте и нарежете пресните зеленчуци - кромид лука на ситно, пиперките на лентички, морковите на кръгчета, стъблата целина на парченца.В мазнина и малко вода задушете лука и морковите на умерен огън.Добавете пиперките и стъблата целина и продължете задушаването като добавите и водата от консервата зелен фасул.Добавете 1/2 ч.л. хималайска сол и продължете задушаването на слаб огън до омекване на зеленчуците.Накрая добавете зеления фасул и варете още 5 минути.
Готовата зеленчукова яхния сервирайте топла или студена и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар