КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 5 ноември 2022 г.

Постна яхния с кромид лук, зелен фасул, моркови и червени пиперки / Lean stew with onions, green beans, carrots and red peppers /

 


   Тази постна яхния направих с консервиран зелен фасул.Използвах пресни зеленчуци - червени пиперки, кромид лук и моркови.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

3 глави кромид лук

2 моркова

3 червени пиперки капия

стъбла от целина - 1 връзка

1 буркан консервиран зелен фасул

зехтин

сол

   Почистете, измийте и нарежете пресните зеленчуци - кромид лука на ситно, пиперките на лентички, морковите на кръгчета, стъблата целина на парченца.В мазнина и малко вода задушете лука и морковите на умерен огън.Добавете пиперките и стъблата целина и продължете задушаването като добавите и водата от консервата зелен фасул.Добавете 1/2 ч.л. хималайска сол и продължете задушаването на слаб огън до омекване на зеленчуците.Накрая добавете зеления фасул и варете още 5 минути.

         Готовата зеленчукова яхния сервирайте топла или студена и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар