КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 10 ноември 2022 г.

Задушен праз лук със сирене и печени пиперки / Stewed leeks with cheese and roasted peppers /

 



     Тази гарнитура или салата е лесна за приготвяне.Необходимо е само предварително да се изпекат пиперките и да се задуши праз лука.Това може да стане от предния ден.А на следващия да стане сглобяването.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 големи праз лука

10 - 12 печени червени пиперки

100 грама козе сирене

1 щепа магданоз

зехтин

1 щипка сол

    Почистете, измийте и нарежете праз лука на кръгчета.Използвайте целите стръкове.Задушете в зехтин и малко вода на умерен огън до пълно омекване.Пиперките почистете от семето и изпечете.Обелете ги и нарежете на тънки ивички.Магданозът нарежете на ситно.Сиренето натрошете в отделен съд.Смесете печените пиперки с магданоз, сол и малко зехтин.

    Започнете да сглобявате гарнитурата - в плато насипете слой пиперки, върху него слой праз лук , а отгоре натрошете сирене.Сервирайте веднага след приготвянето и да Ви е сладко !



















2 коментара:

  1. Това е интересно, но никога не ми е хрумвало.

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    праз лукът придава сладост на ястията и печивата.Реших да комбинирам тези продукти в салата, защото тази година имаме много хубав праз лук.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване