КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 13 ноември 2022 г.

Рулца от тиквички на грил с прясно козе сирене, чесън и копър / Zucchini rolls grilled with fresh goat cheese, garlic and dill /





        Тези рулца от тиквички направих с печени на грил тиквички и прясно козе сирене.Приготвят се лесно и бързо.Необходимо е тиквичките предварително да се изпекат на грил тиган, скара или барбекю.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

3 големи тиквички

250 - 300 грама прясно козе сирене

коренчета от копър - 2 връзки

1/2 връзка зелен копър

4 - 5 скилидки чесън

зехтин или олио

   Измийте и почистете тиквичките в двата края.Нарежете ги на тънки ленти с ренде или нож.Изпечете върху намазнен с мазнина грил тиган, скара или барбекю.Охладете напълно.

       Нарежете на ситно коренчетата от копъра и зеления копър и ги смесете с натрошеното прясно козе сирене.Разбъркайте хубаво.Добавете ситно нарязан чесън и отново разбъркайте.

         Във всяка лента тиквички поставяйте по 1 пълна чаена лъжичка от сместа и завивайте на рулца.Внимателно нанижете рулцата на дървени шишчета по 5 - 6 броя или по повече в зависимост от дължината на шишчето.Подредете шишчетата в плато и поднесете.

                  Приятен апетит !












2 коментара:

  1. Правя редовно рулца от тиквички Веси, но с различни пълнежи.Приготвят се бързо и лесно, а тиквичките са чудесна лека храна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване