Тази риба направих отново в хартия за печене, но използвах и малко бяло вино както и букет от зеленчуци.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 ципури
2 глави червен кромид лук
1 червена пиперка капия
1 зелена пиперка капия
5 - 6 коренчета спанак, копър или магданоз
струйка зехтин
100 мл. бяло вино
сушен девисил / лющян /
сол
хартия за печене
Почистете хубаво вътрешността на рибата, хрилете и люспите.Измийте под течащата вода и посолете обилно със солта вкл. и вътрешността.Оставете да престои осолена за 15 - 20 минути.През това време нарежете зеленчуците - лука и пиперките на ивички, коренчетата - на парченца.
Използвайте големи парчета хартия за печене така,че да обвиете целите риби.Върху хартията за печене поставете канапе от зеленчуци, отгоре измитата от солта риба.В коремчето на всяка риба поставете сушен девисил.Залейте с 50 мл. бяло вино и струйка зехтин за всяка риба.Обвийте хубаво в хартията и печете в тава във фурната 45 минути на 180 - 200 градуса.
Сервирайте рибите леко топли със салата от зеленчуци или по ваш избор.Традиционна гарнитура са картофите - варени, печени, задушени, но може да се сервира с всичко, което на Вас Ви харесва.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар