КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 31 май 2023 г.

Ципура с бяло вино в хартия за печене на фурна / Sea bream with white wine in baking paper in the oven /

 


   Тази риба направих отново в хартия за печене, но използвах и малко бяло вино както и букет от зеленчуци.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 ципури

2 глави червен кромид лук

1 червена пиперка капия

1 зелена пиперка капия

5 - 6 коренчета спанак, копър или магданоз

струйка зехтин

100 мл. бяло вино

сушен девисил / лющян /

сол

хартия за печене

     Почистете хубаво вътрешността на рибата, хрилете и люспите.Измийте под течащата вода и посолете обилно със солта вкл. и вътрешността.Оставете да престои осолена за 15 - 20 минути.През това време нарежете зеленчуците - лука и пиперките на ивички, коренчетата - на парченца.

      Използвайте големи парчета хартия за печене така,че да обвиете целите риби.Върху хартията за печене поставете канапе от зеленчуци, отгоре измитата от солта риба.В коремчето на всяка риба поставете сушен девисил.Залейте с 50 мл. бяло вино и струйка зехтин за всяка риба.Обвийте хубаво в хартията и печете в тава във фурната 45 минути на 180 - 200 градуса.

      Сервирайте рибите леко топли със салата от зеленчуци или по ваш избор.Традиционна гарнитура са картофите - варени, печени, задушени, но може да се сервира с всичко, което на Вас Ви харесва.

                   Приятен апетит !









Няма коментари:

Публикуване на коментар