КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 13 юли 2024 г.

Киноа с цвят от тиквички, кромид лук, копър и магданоз / Quinoa with zucchini blossom, onion, dill and parsley /

 


         В градината ни на село има много тиквички макар, че корените са само 5.Рано сутрин набрах мъжките цветове, които не плододават, 2 малки тиквички и приготвих ястие с киноа в голям уок тиган.В тази жега не исках да включвам фурна.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : 

130 грама киноа

2 малки тиквички / 12 - 15 см. /

цвят от тиквички - 7 - 8 броя

1 голяма глава кромид лук

5 - 6 стръка копър

5 - 6 стръка магданоз

сок и кора от 1 голям лимон

1 литър вода

струйка зехтин

сол на вкус

черен пипер по желание

    Нарежете измития копър, магданоз и кромид лук на ситно, тиквичките на полумесеци.Цветовете от тиквички почистете от прилистници и тичинки и разкъсайте по дължина на 2 - 3 части.

В мазнината леко задушете лука.Добавете тиквичките, лимоновия сок и кора, горещата вода.Когато заври посолете и добавете киноата, цветовете от тиквички и копъра и магданоза.Варете до готовност на тих огън.Киноата трябва да поеме почти всичката течност.

    По желание поръсете с черен пипер и да Ви е сладко !










Няма коментари:

Публикуване на коментар