КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 7 юли 2024 г.

Пълнени тиквички с нахут / Stuffed zucchini with chickpeas /

 



     Тиквичките са един от любимите зеленчуци в нашия дом.Особено сега, когато градината изобилства от реколта.Тези тиквички обаче не са домашни.Приготвих ги пълнени само с нахут, напълно натурални.Ако желаете преди да се свари до пълна готовност нахута добавете към него малко зеленчуци - лук, морков, корени магданоз или копър, червена и зелена пиперка, домат.Аз не добавих .Като подправка можете да използвате риган или босилек. Нахутът притежава приятна сладост и не добавям сол при готвене.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

готов нахут от консерва или суров нахут

кръгли тиквички

зехтин

     Най - напред накиснете суровия нахут в леко топла вода за една нощ за да набъбне.Промийте го хубаво след това и го варете във вода до пълна готовност 40 - 60 минути.Аз винаги използвам за тази цел тенджера под налягане и предпочитам да си сваря суров нахут.Когато нахута е почти готов, но не е още напълно омекнал ако желаете добавете ситно нарязани зеленчуци и варете без капак до готовност.Охладете.

     Тиквичките измийте хубаво, отрежете капачета и издълбайте.Сложете ги върху решетка за варене на пара / издълбаните тиквички заедно с капачетата им /.Варете на пара докато омекнат.Напълнете с нахута и запечете във фурната само отгоре на функция грил и температура 250 градуса.

           Сервирайте тиквичките обилно поляти със зехтин и да Ви е сладко !




Няма коментари:

Публикуване на коментар