КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 16 юли 2024 г.

Киноа с тученица, кромид лук, цвят от тиквички / Quinoa with purslane, onion. zucchini blossom /

 


   Тази гарнитура направих с киноата, която ми остана от предишно готвене.Рано сутрин набрах цветове от тиквички, 1 малка тиквичка, прясна тученица, копър и магданоз.С тези продукти приготвих гарнитура.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

80 грама киноа

1 шепа тученица

1 малка глава кромид лук

1 малка / 12 - 15 см./ тиквичка

7 - 8 цвята от тиквички

5 - 6 стръка магданоз

5 - 6 стръка копър

сол на вкус

зехтин

500 мл. гореща вода

   Нарежете почистените лук. магданоз и копър на ситно.Тиквичката нарежете на малки кубчета.Измийте тученицата, почистете цветовете от тиквички.Нарежете на ситно.Измийте киноата.В тенджера с дебело дъно налейте малко зехтин и 50 мл. вода.Загрейте и добавете лука и киноата.Разбъркайте хубаво за 5 минути и залейте с гореща вода.Добавете сока от лимона и отново разбъркайте.Варете 15 минути на тих огън.Киноата трябва леко да набъбне и поеме от водата.Добавете солта, тученицата, тиквичката.Варете още 5 - 6 минути.Свалете от огъня.Охладете 5 - 6 минути и добавете цветовете от тиквички, копъра и магданоза.Разбъркайте леко и поднесете.

      Да Ви е сладко !


















Няма коментари:

Публикуване на коментар