КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 18 юли 2024 г.

Постно зеле / Lean cabbage /

 


    Много отдавна не бях готвила прясно зеле.Направих го с малко вода, на бавен огън.Добавих само настърган морков.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 средно голяма прясна зелка

1 голям морков

олио

сол

вода

чубрица

сладък червен пипер

    Измийте, почистете зелето и го нарежете на тънки ивици.Настържете моркова на едро ренде.

   В тенджера с дебело дъно сложете 2 кафени чашки мазнина.Добавете моркова и зелето когато мазнината загрее.Разбъркайте няколко пъти и добавете 1 ч.ч. вода.Варете под капак на слаб огън до готовност.Зелето трябва да омекне добре.Преди да изври водата напълно добавете сол 1 равна ч.л., чубрица и червен пипер по 1 с.л.Разбъркайте и варете за кратко докато зелето остане на мазнина.

    Сервирайте леко топло или студено и да Ви е сладко !




Няма коментари:

Публикуване на коментар