Отново една рецепта с връхчета от пресен щир и цвят от тиквички, които набрах в нашата градина.Лесно, бързо и вкусно. Поднесох с малко сварен жълт фасул с копър и чесън и варено броколи с лимонов сок и зехтин.Жълтият фасул също е домашен.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
6 - 7 цвята от тиквички
1 купа пресни връхчета от щир
1 - 2 скилидки чесън
сол на вкус
струйка зехтин
лимонов сок или ябълков оцет
Набраните рано сутрин цветове от тиквички почистете и нарежете на ивички.Попарете за 3 - 4 минути връхчетата щир , отцедете в гевгир и охладете под силна струя студена вода.Смесете продуктите за гарнитурата, разбъркайте и поднесете.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар