Тази седмица бях на село, набрах от градината пресен щир и направих салата.Чудесна и мното вкусна с чесън , лимонов сок и зехтин.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма купа връхчета от щир
струйка зехтин
сол на вкус
сок от лимон на вкус или ябълков оцет
счукан чесън на вкус
Почистете щира, измийте хубаво в няколко води и попарете 3 - 4 минути докато стъблата омекнат и могат да се прободат с вилица.Ако стъблата са по - нежни варенето е кратко.Увеличете времето в случай,че стъблата са по - твърди и груби.Веднага охладете като извадите щира с решетъчна лъжица в гевгир под течаща вода.
Сервирайте зеленината добре овкусена с лимонов сок, зехтин и чесън. Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар