Всяка сутрин тук на село бера по 7-8 цвята от тиквички и обикновено ги комбинирам с тученица. Тя е много лека и вкусна за салати.Кьопоолуто е дело на сестра ми.Приготвено е от печени червени и зелени пиперки, печени тиквички и печени патладжани.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
7 цвята от тиквички
2 розетки тученица
2 с.л. конопено семе
2 с.л. микс от семена / ленено семе, сусам, тиквено семе и белен слънчоглед в равни части /
зехтин
сол на вкус
кьопоолу
Измийте и почистете тученицата и цветовете от тиквички.Нарежете ги на ситно.Добавете към тях конопено семе и микс от семена.
В плато поставете канапе от кьопоолуто. Отгоре насипете зеленината, поръсете със сол и зехтин и да Ви е сладко !
Тичинка на женски цвят от тиквичка.
Разлика между мъжки и женски цвят от тиквичка по формата на тичинката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар