Тази ципура направих по рецепта, която и друг път съм показвала.Гарнитурата към нея обаче е по - различна.Млечна царевица и щир варени само 5 минути.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
ципура или друга едра риба
прясна сладка царевица
пресни въхчета от щир
сок от лимон на вкус
зехтин на вкус
сол на вкус
Измийте и почистете рибата и зеленината. Зеленината пуснете във вряща подсолена вода и варете 4 - 5 минути.Отцедете в гевгир и промийте под течаща студена вода.
Почистената риба измийте хубаво, почистете вътрешната тъмна ивица в средата на коремната кухина, защото горчи.Сложете рибата в тенджера с дебело дъно.Залейте с 50 мл. вода и толмова зехтин.Варете на слаб огън до готовност без да оръщате.Рибата е готова когато месото побелее.
Почистете царевицата от листата и измийте хубаво.Всяка царевица срежете на 2 - 3 части.В тенджера с дебело дъно поставете царевичната шума / обелките / .Отгоре подредете царевиците.Покрийте отново с царевични листа и захлупете с чиния.Варете точно 5 минути като времето засичате от момента на кипване на водата.Оставете царевицата да изстива в горещата вода.
В плато подредете рибата, царевицата и щира.Залейте с приготвен сос от зехтина, сока от лимона и солта.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар