КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 16 юли 2024 г.

Задушена ципура с гарнитури от прясна царевица и щир / Stewed sea bream with fresh corn and stir trimmings /

 


    Тази ципура направих по рецепта, която и друг път съм показвала.Гарнитурата към нея обаче е по - различна.Млечна царевица и щир варени само 5 минути.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

ципура или друга едра риба

прясна сладка царевица

пресни въхчета от щир

сок от лимон на вкус

зехтин на вкус

сол на вкус

     Измийте и почистете рибата и зеленината. Зеленината пуснете във вряща подсолена вода и варете 4 - 5 минути.Отцедете в гевгир и промийте под течаща студена вода.

   Почистената риба измийте хубаво, почистете вътрешната тъмна ивица в средата на коремната кухина, защото горчи.Сложете рибата в тенджера с дебело дъно.Залейте с 50 мл. вода и толмова зехтин.Варете на слаб огън до готовност без да оръщате.Рибата е готова когато месото побелее.

    Почистете царевицата от листата и измийте хубаво.Всяка царевица срежете на 2 - 3 части.В тенджера с дебело дъно поставете царевичната шума / обелките / .Отгоре подредете царевиците.Покрийте отново с царевични листа и захлупете с чиния.Варете точно 5 минути като времето засичате от момента на кипване на водата.Оставете царевицата да изстива в горещата вода.

   В плато подредете рибата, царевицата и щира.Залейте с приготвен сос от зехтина, сока от лимона и солта.

    Да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар