Тази година е раят за зеленолистните ,поради многото дъждове се наблюдава буен растеж на всички билки и зелени растения.
Предлагам на вниманието Ви песто от италиански босилек,който расте в изобилие в моята градина.Количеството на продуктите е произволно в зависимост от това кой продукт искате да преобладава.Аз винаги давам превес на босилека, след това на ядките и най- накрая на маслините.Така ,че съотношението между тях е : 3 : 2 :1.По желание може да се добавят хималайска сол и чесън на вкус.Аз използвам домашен чесън от моята градина , много го обичам ,особено когато е пресен.Но вие ако ползвате от китайския добавете на вкус,тъй като той е по -лют.В тази рецепта използвах зелени маслини без костилка,но могат да се използват различни видове според вкуса.
Най - напред смелете ядките.Измийте листата на босилека,добавете чесъна,ядките и маслините.Добавете най -напред малко вода -около 100 ml.Миксирайте в блендера, трябва да получите гъста смес, подобна на песто.Ако е необходимо добавете още вода.
Аз сервирах пестото със салата от домати и замразена млечна царевица.
Измийте с гореща вода 450 гр. замразена царевица,овкусете я със зехтин,хималайска сол и прясна култивирана мащерка / нарязана с кухненска ножица /.Украсете с резенчета пресни домати.
Приятен апетит!
Пресен италиански босилек |
Прясна култивирана мащерка |
Смлени орехови ядки |
Пестото в готов вид |
Салатата, сервирана заедно с пестото |
Няма коментари:
Публикуване на коментар