КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 22 юли 2014 г.

Песто от босилек, орехови ядки и маслини / Pesto of basil, walnuts and olives /

  Тази година е раят за зеленолистните ,поради многото дъждове се наблюдава буен растеж на всички билки и зелени растения.
     Предлагам на вниманието Ви песто от италиански босилек,който расте в изобилие в моята градина.Количеството на продуктите е произволно в зависимост от това кой продукт искате да преобладава.Аз винаги давам превес на босилека, след това на ядките и най- накрая  на маслините.Така ,че съотношението между тях е : 3 : 2 :1.По желание може да се добавят хималайска сол и чесън на вкус.Аз използвам домашен чесън от моята градина , много го обичам ,особено когато е пресен.Но вие ако ползвате от китайския добавете на вкус,тъй като той е по -лют.В тази рецепта използвах зелени маслини без костилка,но могат да се използват различни видове според вкуса.


   Най - напред смелете ядките.Измийте листата на босилека,добавете чесъна,ядките и маслините.Добавете най -напред малко вода -около 100 ml.Миксирайте в блендера, трябва да получите гъста смес, подобна на песто.Ако е необходимо добавете още вода.
      Аз сервирах пестото със салата от домати и замразена млечна царевица.
  Измийте с гореща вода 450 гр. замразена царевица,овкусете я със зехтин,хималайска сол и прясна култивирана мащерка / нарязана с кухненска ножица /.Украсете с резенчета пресни домати.
      Приятен  апетит!

Пресен  италиански босилек

Прясна  култивирана  мащерка

Смлени  орехови ядки

Пестото в готов вид

Салатата, сервирана заедно с пестото


   

Няма коментари:

Публикуване на коментар