За този мус са необходими : 1 авокадо,10 листа широколистен живовляк,5-6 склидки чесън,2 щипки хималайска сол,2 с.л. зехтин,1/2 лимон -сока,1/2 връзка магданоз,1/2 връзка копър.
Теснолистен живовляк |
Теснолистен живовляк |
Широколистен живовляк |
Авокадото обелваме,изваждаме костилката и нарязваме.Нарязваме също и измитата зеленина.Смесваме всичко в кухненски робот или пасатор и миксираме до получаване на гладка консистенция.В зависимост от гъстотата,която искаме да получим,можем да добавим и малко вода - около 1/4 ч.ч.
Украсяваме и поднасяме към салати.
Елена, толкова много, интересни и нови за мен комбинации -
ОтговорИзтриванене успях да разгледам всяка една рецепта поотделно, но ще се върна отново... Харесват ми!
Благодаря за чудесните идеи, поздрави и доскоро!
Благодаря ти от сърце Диана.Показвам начин за използване на живовляка,тази забравена ,но много полезна билка.Той е незаменим при лечение на болки в стомаха и силна кашлица.В сушено състояние през зимата може да се добавя към всякакви ястия или да се разбърка с мед.
ОтговорИзтриванеПоздрави!