КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 11 юли 2014 г.

Мариновани зелени маслини / Marinated green olives /

    Предлагам тази рецепта за мариноване на различни видове маслини с цел подобряване на вкуса и използване на част от маринатата като дресинг за салати.Тези маслини се използват за прясна консумация, трайността е около 2 седмици в хладилник.
   Необходими продукти : 1 кг.зелени маслини без костилки /могат да се използват също и черни или маслини каламата /,2 лимона /кръгове/,4 лимона /сок/,портокали за сок - фреш,2 главички пресен чесън,настъргана лимонова и портокалова кора,сух розмарин,1 морков.
    Тези маслини са овкусени с риган и




бяха доста солени затова реших да ги мариновам само в сок фреш -портокалов и лимонов.
Подредете маслините в съд с капак,отгоре поставете нарязани склидки чесън, шайби пресен лимон, кръгчета моркови, лимонова и портокалова кора - настъргана , поръсете с розмарин.Така редувайте няколко пласта маслини и подправки.Затворете с капака и оставете  24 часа да се овкусят в хладилника.
    Пригответе пресен сок от портокалите и лимоните и залейте след това маслините.Съхранявайте в хладилник.Аз използвах за сок фреш 4 лимона и 1.5 кг портокали.Но това зависи от вида на маслините и съда ,в който са поставени.Марината трябва да ги облива напълно.Съхранявайте в хладилник.
    Използвайте тези маслини за украса на салати заедно с част от маринатата им.
       Приятен апетит!


Маслините,престояли 1 седмица в хладилник

Няма коментари:

Публикуване на коментар