Това сурово ястие е много вкусно и подходящо за лятото.Един суров вариант на кюфтета по чирпански, но с босилек.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
200 гр. суров лимец за кълнове
зехтин
червен пипер сладък
пушен червен пипер
чубрица
риган
сол
ЗА ДОМАТЕНИЯ СОС :
2 - 3 едри пресни домата
босилек пресен
зехтин
чесън
Най - напред залейте лимеца с вода за 6 часа, отлейте водата през цедка и оставете на стайна температура докато покълне.За два дни обикновено кълновете са готови, промивайте зърното с вода сутрин и вечер.Смелете 2 пъти кълновете докато получите хубаво сурово тесто, овкусете със сол, подправки и зехтин и направете малки кюфтенца.
Сосът от домати направете като почистите и обелите доматите, смелите ги и овкусите със ситно нарязан чесън , босилек, зехтин и сол.
Поднесете ястието като във всяка порция доматен сос добавите няколко кюфтенца от лимец.
Приятен апетит !
Леле, направо си страшна - и като идеи, и като изпълнение.
ОтговорИзтриванеАко сега ме накарат да изброя ястия, постни и сурови, сигурно ще изредя 4-5, а тук е направо изобилие от интересни рецепти, за които не би ми и хрумнало.
Браво, Ели, всичко тук е авторско и новаторско!
Веси,
Изтриванеот години сътворявам подобни сурови ястия.Просто трябваше да обърна кухнята си, да правя много подобия на топлинно обработени ястия, но в суров вариант.Чудесни кюфтенца се получават.
Поздрави !