НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 ч.ч. ориз за суши
2 1/2 ч.ч. вода
1/2 вр. пресен джоджен
1/2 вр. пресен магданоз
4 - 5 стръка маточина
1 шепа листа от петопръстник
ЗА ГАРНИРАНЕ :
прясна зеленина по избор - стръкове тученица, листа глухарче, листа живовляк, листа манголд / листно салатно цвекло /
ядливи цветове - краставична трева, невен, латинка , синя жлъчка
ядливи цветове - краставична трева, невен, латинка , синя жлъчка
Измийте ориза в няколко води и го отцедете.В кипяща вода поставете ориза и го разбъркайте , варете на тих огън.Малко преди оризът да е поел всичката вода поставете солта и разбъркайте.Изключете котлона и оставете така около 10 минути докато оризът напълно поеме водата.Накрая добавете ситно нарязаната зеленина / магданоз, джоджен, маточина, петопръстник / и хубаво разбъркайте.Сервирайте топки от ориза гарнирани със зеленчуци или зеленина по избор.
Колко е пъстро и цветно, Ели!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриваненаистина тази чиния се получи много цветна благодарение на ядливите цветове, които набрах в моята градина и на поляната.Вкусно и красиво наистина.
Поздрави и красиво лято !