Тази паста приготвих с кълнове от кафяв и обикновен нахут, овкусих с куркума и получих вкусна и ароматна сурова паста.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
200 гр.суров нахут за кълнове
1 равна с.л. куркума
1 щипка хималайска сол
ЗА ГАРНИРАНЕ :
домати
червен лук
Измийте добре нахута и го залейте с вода за 12 часа.Отцедете водата и го оставете на стайна температура за 24 - 36 часа.Трябва да получите хубави кълнове.Смелете кълновете в пасатор 1 - 2 пъти и овкусете със сол и куркума.
И тук красота:)
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванепастата от суров или варен нахут много добре се съчетава с домати.Използвах моите вкусни градински домати за декорация на тази чиния.
Поздрави, успешна нова седмица !