КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 13 август 2018 г.

Паста от нахут с куркума / Chickpeas paste with turmeric /




      Тази паста приготвих с кълнове от кафяв и обикновен нахут, овкусих с куркума и получих вкусна и ароматна сурова паста.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

200 гр.суров нахут за кълнове
1 равна с.л. куркума
1 щипка хималайска сол

ЗА  ГАРНИРАНЕ :

домати
червен лук

    Измийте добре нахута и го залейте с вода за 12 часа.Отцедете водата и го оставете на стайна температура за 24 - 36 часа.Трябва да получите хубави кълнове.Смелете кълновете в пасатор 1 - 2 пъти и овкусете със сол и куркума.
    Поднесете пастата гарнирана с пресни зеленчуци.Приятен  апетит !






2 коментара:

  1. Веси,
    пастата от суров или варен нахут много добре се съчетава с домати.Използвах моите вкусни градински домати за декорация на тази чиния.
    Поздрави, успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване