КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 20 август 2018 г.

Райкин боб яхния / Raikin beef stew /



      Тази яхния приготвяше навремето баба ми с пресни зеленчуци от градината.Набрани рано сутрин веднага преди да приготвите ястието зеленчуците са много вкусни и чудесни за приготвяне на летни ястия.А този боб е прекрасен за целта , без конци, бързо се сварява и с прекрасен вкус.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 купа жълт / райкин / боб
1 морков
1 голяма глава кромид лук
1 червена пиперка капия
растителна мазнина
сол
червен пипер сладък
чубрица
1 с.л. царевично нишесте
вода

    Нарежете лука, моркова и пиперката на ситни кубчета.Пичистете и нарежете жълтия боб на парчета.В растителна мазнина и малко вода задушете лука, моркова и пиперката.Добавете боба  продължете да задушавате още 10 минути.Овкусете със сол и червен пипер, чубрица и долейте топла вода - толкова,че да се покрият зеленчуците.Варете на тих огън до пълно омекване на зеленчука.Накрая размийте царевично нишесте в малко студена вода до гладка паста и добавете към яхнията леко да се сгъсти.Варете още 5 -6 минути и свалете от огъня.
    Яхнията е вкусна както топла така и студена.Приятен  апетит !










  

2 коментара:

  1. Не знаех, че така се нарича този боб, но го готвя по същия начин и много го обичам, а с пресни зеленчуци е незаменим.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да,
      по нашия край така му казват.Но е много вкусен наистина.
      Поздрави и усмивки !

      Изтриване