КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 31 август 2020 г.

Гъби пачи крак задушени с лук и джоджен / Mushrooms chanterelles stewed with onions and mint /





   Не бях приготвяла този вид гъби.Но се престраших да ги направя за приятелки, които ме навестиха в почивните дни.


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

гъби пачи крак / 250 грама / или повече според броя на порциите
2 глави кромид лук
олио или зехтин
1 кубче зеленчуков бульон био
1/2 ч.л. сух доджен

   Извадете гъбите от опаковката и внимателно ги почистете със суха салфетка така,че да ги подсушите добре и да премахнете от тях всички замърсявания.Това е бавна процедура, защото гъбите трябва да се сготвят без да се мият, но е необходимо много щателно почистване.
  Нарежете големите гъби на две части по дължина, нарежете кромид лука на ситно.В загрята мазнина добавете лука и гъбите и пържете на силен огън докато течността почти се изпари.Добавете кубчето бульон и още топла вода на части за да се сготвят добре гъбите.Общото количество вода, което добавих е около 1 ч.ч.
   Отново изчакайте добре да се редуцира течността и когато това стане махнете от огъня.Сервирайте топли като гарнитура .
                 Приятен апетит !











3 коментара:

  1. Често приготвям задушени гъби, но досега не съм овкусявала с джоджен. Ели, кога го добавяш, в края ли, че не успях да открия в рецептата? Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    пресните подправки винаги добавям накрая, обикновено след сваляне от огъня.За гъбите са подходящи както магданоз, риган и мащерка така и копър, джоджен, арабска мента.Инпровизациите са различни според това, с което разполагаме.Ако подправката е суха я добавям малко преди да сваля ястието от огъня - 5 минути преди окончателно да е готово.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам пачи крак, особено маринован.

    ОтговорИзтриване