Тази паста / сос / за гарниране видях в един гръцки сайт. Бяха гарнирани с нея бял фасул и тиквички.Допаднаха ми съставките и реших и аз да я приготвя.Гарнирах прясна извара и тиквички.Чудесна е. Ако към пастата се добави сок от 1 лимон ще се получи прекрасен сос за риба, месо или картофи.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
100 грама бадеми / смлени /
100 мл. зехтин
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка пресен босилек
кора от 1 лимон
2 скилидки чесън
1/4 ч.л. пушен червен пипер
сол по желание
черен пипер
Всички съставки се слагат в пасатор и се смилат до гладка смес.Говата паста може да се съхрани в кутия с капак.В случай,че искаме да получим сос в момента на използване добавяме сок от 1 лимон.
С тази паста гарнирах прясна извара и тиквички - ветрило, приготвени на пара.Тиквичките предварително се нарязват като ветрило и се варят на пара докато леко омекнат.Трябва да останат плупкави.Гарнират се с пастата, струйка зехтин и чери домати.По същия начин се гарнира и изварата.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар