КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 29 ноември 2023 г.

Печена тиква със сос от нар / Roasted pumpkin with pomegranate sauce /

 


    Това е една идея, която ми хрумна изведнъж когато използвах сос от нар за гарниране на салати.Всички печени плодове могат да се гарнират с този сос.Използвах тиква цигулка и няколко ябълки.

    НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 тиква цигулка

2 - 3 ябълки

50 - 100 мл. вода

хартия за печене

сос от нар за гарниране след печене

   Измийте хубаво тиквата и я нарежете на парчета.Почистете семките и вътрешната влакнеста част.Измийте хубаво отново и поставете върху хартия за печене.Ябълките също нарежете на парчета без да ги белите, почистете вътрешната част и поставете в тавата за печене.

   Печете на 180 - 200 градуса до пълно омекване и придобиване на загар.

   Готовите плодове оставете да изстинат и гарнирайте със сос от нар в количество по желание.Сосът е сладко - кисел и чудесно се съчетава с плодовете.

     Приятен апетит !

    






Няма коментари:

Публикуване на коментар