Това е една идея, която ми хрумна изведнъж когато използвах сос от нар за гарниране на салати.Всички печени плодове могат да се гарнират с този сос.Използвах тиква цигулка и няколко ябълки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 тиква цигулка
2 - 3 ябълки
50 - 100 мл. вода
хартия за печене
сос от нар за гарниране след печене
Измийте хубаво тиквата и я нарежете на парчета.Почистете семките и вътрешната влакнеста част.Измийте хубаво отново и поставете върху хартия за печене.Ябълките също нарежете на парчета без да ги белите, почистете вътрешната част и поставете в тавата за печене.
Печете на 180 - 200 градуса до пълно омекване и придобиване на загар.
Готовите плодове оставете да изстинат и гарнирайте със сос от нар в количество по желание.Сосът е сладко - кисел и чудесно се съчетава с плодовете.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар