КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 21 ноември 2023 г.

Салата от бял фасул с кромид лук и пресен манголд / White bean salad with onions and fresh mangold /

 


     Още миналата седмица, когато времето беше все още топло всички зеленолистни  -  предимно коприва и манголд бяха прибрани от нашата градина.И ето сега приготвих с манголд тази гарнитура, чудесна през настоящия пост.Копривата я приготвям предимно сурова или правя от нея супа.А манголда влагам в различни ястия.


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1/2 кг. бял фасул

6 - 7 листа пресен манголд

1 малка глава кромид лук

струйка олио

сол на вкус

оцет на вкус

           Измийте хубаво фасула и го поставете в съд с вода за 12 часа за да удвои обема си.След изтичане на времето отново го измийте и поставете в малко вода да заври.Отцедете водата, поставете в съд с чиста студена вода в съотношение 1 : 4.Варете фасула след завиране на тих огън докато зърната омеснат.Фасулът за салата трябва да е добре сварен , но не разварен .Накрая добавете солта и варете още 5 минути.Оставете да изстине.

    Измийте листата на манголда и ги нарежете на тънки лентички без дръжките.Почистете кромид лука, нарежете го на ситно.Смесете всички продукти за салатата в купа, разбъркайте хубаво и да Ви е сладко.Тази салата е вкусна леко топла или студена.Чудесна гарнитура е и може да се сервира по време на пости към зеленчуци - задушени или печени, към пресни зеленчукови салати както и към маслини, приготвени в маринати.






       








  

Няма коментари:

Публикуване на коментар