КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 ноември 2023 г.

Кьопоолу от патладжани и тиквички с орехи, чесън и магданоз / Kyopoolu of eggplants and zucchini with walnuts, garlic and parsley /

 


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 големи тиквички около 600 - 700 грама

3 патладжана около 800 грама

2 - 3 стръка пресен  или 1 - 2 скилидки сух чесън

40 грама орехи

1/2 връзка магданоз

сол , оцет и олио на вкус

    Измийте хубаво зеленчуците и както са цели с дръжките ги поставете върху хартия за печене в тава.Набодете тук - там патладжаните с нож за да не се пукат при печенето.Печете във фурната на 180 - 200 градуса до готовност.Оставете да се охладят.

     Почистете от дръжките охладените зеленчуци, обелете патладжаните и ги нарежете.Тиквичките също почистете в двата края и ги нарежете, но в отделен съд, защото си пускат сока.

   В тенджера с дебело дъно поставете зеленчуците - патладжани, тиквички и чесън / нарязан / с част от сока, отделил се при печенето и струйка олио.На умерен огън варете до сгъстяване на сместа.Накрая сместа трябва да остане почти на мазнина.Охладете.Добавете едро нарязаните орехи , оцета и ситно нарязания магданоз.Чесънът може да се добави и счукан или нарязан накрая в случай,че нямате проблеми със стомаха .

         Поднесете кьопоолуто украсено с орехи и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар