НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 големи тиквички около 600 - 700 грама
3 патладжана около 800 грама
2 - 3 стръка пресен или 1 - 2 скилидки сух чесън
40 грама орехи
1/2 връзка магданоз
сол , оцет и олио на вкус
Измийте хубаво зеленчуците и както са цели с дръжките ги поставете върху хартия за печене в тава.Набодете тук - там патладжаните с нож за да не се пукат при печенето.Печете във фурната на 180 - 200 градуса до готовност.Оставете да се охладят.
Почистете от дръжките охладените зеленчуци, обелете патладжаните и ги нарежете.Тиквичките също почистете в двата края и ги нарежете, но в отделен съд, защото си пускат сока.
В тенджера с дебело дъно поставете зеленчуците - патладжани, тиквички и чесън / нарязан / с част от сока, отделил се при печенето и струйка олио.На умерен огън варете до сгъстяване на сместа.Накрая сместа трябва да остане почти на мазнина.Охладете.Добавете едро нарязаните орехи , оцета и ситно нарязания магданоз.Чесънът може да се добави и счукан или нарязан накрая в случай,че нямате проблеми със стомаха .
Поднесете кьопоолуто украсено с орехи и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар