КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 21 ноември 2023 г.

Ципура в листа от манголд на фурна с гарнитура от печен кромид лук / Sea bream in mangold leaves in the oven with a garnish of roasted onions /

 


       Тази рецепта за ципура ми хрумна след като трябва да оползотворя набрания манголд.Листата са едри и крехки и са чудесни за сармички, риба, бобови храни или бланширани с лимон и зехтин.От тях приготвям и супа, която също става прекрасна.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

риба по избор / използвах ципура /

листа манголд

морска сол

дафинов лист

цели глави кромид лук

пиперки 

олио или зехтин

лимон или лайм

    Почистете рибата от люспите и вътрешностите.Измийте хубаво и осолете с морска сол отвътре и отвън.Оставете така за 20 минути.

   Подгответе зеленчуците - измийте пиперките и почистете лука от люспите.

   Измитата под течаща вода риба оставете да се отцеди 10 минути.В кухината поставете дафиновия лист, обвийте цялата риба с листа от пресен манголд.Поставете върху намазана с мазнина хартия за печене рибата и зеленчуците.Печете 30 - 40 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.

      Сервирайте в плато рибата, зеленчуците, кръгчета лайм и лимонов сок.Да Ви е сладко !

     Честито Въведение Богородично на всички ! Честит ден на християнското семейство ! Бъдете здрави !





Няма коментари:

Публикуване на коментар