Тази рецепта за ципура ми хрумна след като трябва да оползотворя набрания манголд.Листата са едри и крехки и са чудесни за сармички, риба, бобови храни или бланширани с лимон и зехтин.От тях приготвям и супа, която също става прекрасна.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
риба по избор / използвах ципура /
листа манголд
морска сол
дафинов лист
цели глави кромид лук
пиперки
олио или зехтин
лимон или лайм
Почистете рибата от люспите и вътрешностите.Измийте хубаво и осолете с морска сол отвътре и отвън.Оставете така за 20 минути.
Подгответе зеленчуците - измийте пиперките и почистете лука от люспите.
Измитата под течаща вода риба оставете да се отцеди 10 минути.В кухината поставете дафиновия лист, обвийте цялата риба с листа от пресен манголд.Поставете върху намазана с мазнина хартия за печене рибата и зеленчуците.Печете 30 - 40 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Сервирайте в плато рибата, зеленчуците, кръгчета лайм и лимонов сок.Да Ви е сладко !
Честито Въведение Богородично на всички ! Честит ден на християнското семейство ! Бъдете здрави !
Няма коментари:
Публикуване на коментар