КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 5 юли 2025 г.

Варена киноа с дребни плодове

 



       Използвам киноата редовно, защото е лека храна.Варя я предварително и съхранявам в хладилник за десерти.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

150 грама киноа

1 литър вода

сок от 1 малък лимон

За гарниране : пресни ягоди, сини боровинки, кайсии ; 

За поръска : смлян шам - фъстък

      В сух тиган с дебело дъно запечете сухата киноа до промяна на цвета и. След това сварете във вода с добавен лимонов сок. Охладете и приберете в кутии с капак.Съхранявайте в хладилник.

   За закуска гарнирайте готовата, поставена в купа киноа с различни плодове. Поръсете с шам - фъстък.

        Приятен апетит !





 





Няма коментари:

Публикуване на коментар