Направих този жълт грах за фава със зеленчуци.Гарнирах с цвят от тиква и тиквичка.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама жълт грах за фава
2 - 3 стръка селари
1 голяма глава кромид лук
1 голям морков
1 ч.л. с връх хималайска сол
зехтин
За гарниране :
цветове от тиква и тиквичка, зехтин
Измийте хубаво под течаща вода жълтия грах за фава.Залейте го с вода докато го покрие за 1 нощ.На следващия ден варете в 2 литра вода.След кипване обирайте периодично пяната докато течността се избистри.Добавете солта и нарязаните зеленчуци.Варете до пълно омекване на продуктите.Накрая добавете лимоновия сок и зехтина.Когато течността се сгъсти пюрирайте.
Поднесете готовата фава с пресни цветове от тиква или тиквичка. Полейте със струйка зехтин.Цветовете се берат рано сутрин и задължително се поставят в съд с вода както се поставят цветя.Преди да гарнирате с тях ги почистете от тичинките и прилистниците.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар