КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 16 юли 2025 г.

Жълт гръцки грах за фава с цветове от тиква и тиквичка

 




      Направих този жълт грах за фава със зеленчуци.Гарнирах с цвят от тиква и тиквичка.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 грама жълт грах за фава

2 - 3 стръка селари

1 голяма глава кромид лук

1 голям морков

1 ч.л. с връх хималайска сол

зехтин

   За гарниране :

цветове от тиква и тиквичка, зехтин

     Измийте хубаво под течаща вода жълтия грах за фава.Залейте го с вода докато го покрие за 1 нощ.На следващия ден варете в 2 литра вода.След кипване обирайте периодично пяната докато течността се избистри.Добавете солта и нарязаните зеленчуци.Варете до пълно омекване на продуктите.Накрая добавете лимоновия сок и зехтина.Когато течността се сгъсти пюрирайте.

     Поднесете готовата фава с пресни цветове от тиква или тиквичка. Полейте със струйка зехтин.Цветовете се берат рано сутрин и задължително се поставят в съд с вода както се поставят цветя.Преди да гарнирате с тях ги почистете от тичинките и прилистниците.

       Да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар