КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 24 юли 2025 г.

Телиатели от моркови с гъби върху канапе от черна леща Белуга / Carrot and mushroom tartlets on a bed of black Beluga lentils /



           Времето е много топло.Не приготвям храната с дълга топлинна обработка.Направих тези телиатели от моркови заедно с гъби върху канапе от черна леща Белуга.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. леща Белуга

2.5 ч.ч. вода

За гарниране :

300 грама дребни гъби печурки

2 моркова

зехтин

келтска сол

1 ч.ч. вода

    Измийте лещата и заедно с водата я варете на умерен огън до омекване.Не засякох времето за варене.Но тази леща се вари много лесно.

      Почистете и измийте гъбите.Поставете ги във врящата подсолена вода.Варете до омекване на продуктите. Водата трябва почти да изври.Добавете зехтина и лентите моркови, направени с белачка за зелнчуци.

        Задушавайте 5 - 6 минути докато морковите променят цвета си.

        Сервирайте всяка порция като върху канапе от лещата поставите гъби и ленти моркови.

                   Да Ви е сладко ! 








Няма коментари:

Публикуване на коментар