Времето е много топло.Не приготвям храната с дълга топлинна обработка.Направих тези телиатели от моркови заедно с гъби върху канапе от черна леща Белуга.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 ч.ч. леща Белуга
2.5 ч.ч. вода
За гарниране :
300 грама дребни гъби печурки
2 моркова
зехтин
келтска сол
1 ч.ч. вода
Измийте лещата и заедно с водата я варете на умерен огън до омекване.Не засякох времето за варене.Но тази леща се вари много лесно.
Почистете и измийте гъбите.Поставете ги във врящата подсолена вода.Варете до омекване на продуктите. Водата трябва почти да изври.Добавете зехтина и лентите моркови, направени с белачка за зелнчуци.
Задушавайте 5 - 6 минути докато морковите променят цвета си.
Сервирайте всяка порция като върху канапе от лещата поставите гъби и ленти моркови.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар