КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 6 юли 2025 г.

Печени пиперки на фурна с гъби, просо и зеленчуци / Oven-baked peppers with mushrooms, millet, and vegetables /

 




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

пиперки за пълнене - 8 - 10 броя

За плънката :

300 грама дребни гъби печурки

1 голяма глава кромид лук

1 морков

1 зелена пиперка

2 стръка селари

5 с.л. просо

Зехтин струйка

1 ч.л. с връх сол

вода

      Почистете и измийте зеленчуците за плънката.Нарежете ги на ситно.Измийте гъбите и също нарежете на ситно.

      В тенджера с дебело дъно задушете гъбите и зеленчуците в зехтин и чаша вода.  Добавете просото и продължете да задушавате още няколко минути.Посолете и разбъркайте.

   Почистете от семето пиперките за Пълнени и ги измийте.Напълнете с плънката и поставете в тава.Залейте с 11/2 ч.ч. вода.Печете във фурната на 200 градуса като ги обръщате за да се изпекат от двете страни.

   Поднесете пиперките леко охладени и да Ви е сладко !

  














Няма коментари:

Публикуване на коментар