КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 9 юли 2025 г.

Бял фасул с целина и моркови / White beans with celery and carrots /

 


                   Направих тази рецепта вдъхновена от блога на Мария от Кипър - https://www.mycookingbookblog.com/bial-bob-s-celina-i-morkovi/. Това е вид лятна салата гарнирана с продукти по желание и вкус - риба тон или сардина, маслини, кромид лук.Цялата комбинация от продукти е перфектна за лятото, вкусна и красива.Благодаря ти Миме за идеята и изпълнението, което показваш в твоя блог.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

500 грама бял фасул

100 грама стъбла селари

100 грама моркови

сол

черен пипер / по желание /

За сервиране : черни или зелени маслини, риба тон или сардина, кромид лук, лимонов сок, зехтин

         Измийте белия фасул и го залейте с вода за 12 часа.След изтичане на времето отново измийте, поставете в тенджера заедно с кръгчета моркови, парченца селари и вода. Водата е 5 - 6 см. над нивото на продуктите.Аз варя в тенджера под налягане и засичам 25 - 30 минути след като вентила започне да изпуска пара.Задължително охлаждаме фасула.

         Не отцедих напълно фасула преди да го сервирам.Така повече ни харасва.Може да се гарнира и с други продукти.Аз гарнирах с риба сардина от консерва, черни маслини, кромид лук, лимонов сок и зехтин .

                 Да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар