КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 ноември 2014 г.

Кюфтета от кълнове на зелена леща / Meatballs sprouts green lentils /



       Кълновете от зелена леща са чудесна лесносмилаема храна.От тях можем да приготвим кюфтета, богати на лесно усвоими белтъци подходящи за хранене дори на тежко болни.От 300 - 400 грама сурова зелена леща пригответе кълнове.Смелете ги няколко пъти в пасатор или машинка за мелене на месо.Трябва да получите гъста, добре смляна маса.Към лещата добавих смлени по - едро : лук -1 глава,  пиперки - червени, оранжеви и жълти / по 2 броя от всеки цвят / и 1 морков.Към микса от кълнове и зеленчуци могат да се добавят различни подправки, както типичните за приготвяне на кюфтета / кимион, чубрица, червен пипер, черен пипер /, така и други по ваш избор.Аз добавих сушен копър, но може да се използва и пресен.
Добре разбъркайте всички продукти, добавете 1 - 2 щипки хималайска сол, 2 с.л. зехтин и 2 с.л. ябълков оцет.Сместа след доброто хомогенизиране трябва да остане гъста.Оформете от нея кюфтета и ги поднесете към сезонната салата.Аз ги гарнирах с кълнове от люцерна и орехи.
    Да ви е сладко !

Кълнове от  зелена  леща

Смлените кълнове в пасатор









Няма коментари:

Публикуване на коментар