КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Зеленчукова салата с кайсиеви ядки / Vegetable salad with apricot kernels /



   Целта на цялата серия от салати е да покажа как те могат да служат не само като традиционно предястие, но и като основно ястие с добавка на кълнове, маслини или ядки.Често ме питат как така с една салата се засищам и не усещам ли след това отново глад.Глад можем да усетим само ако салатата е зеленчукова, но добавим ли кълнове и ядки тя става пълноценно основно ястие.Днешното ми предложение е за една семпла салата от домати и краставици, с добавка на настъргани на едрото ренде моркови и корен целина.Към салатата добавих също 2 - 3 стръка от зелената част на целината, мариновани зелени маслини с риган, чесън и зелена чушка / готов вид / и кайсиеви ядки.Овкусих с хималайска сол и зехтин на вкус.Зеленчуците са в произволни количества, според броя на порциите, нарязването е различно според предпочитанията.По желание може да се добави ябълков или балсамов оцет или лимонов сок.
         Приятен  апетит !













Няма коментари:

Публикуване на коментар