КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 26 януари 2015 г.

Сурова тарта с орехи, чесън, краставица и кълнове / Raw tart with walnuts, garlic, cucumber and sprouts /




    Тази тарта приготвих много бързо и лесно използвайки кълнове от лимец.Но могат да се употребят и други кълнове - от ръж, овес, жито или тритикале.Кълновете се приготвят по класическата технология и се смилат в машинка за мелене на месо или пасатор.Не се добавя вода при смилането.Сместа се овкусява с копър, чесън, зехтин и хималайска сол - на вкус.Поставя се в ринг или формичка за еднократна употреба и се обръща в чиния.Отгоре се украсява с полумесеци краставичка / наредени керемидообразно / и орехи.По желание с краставичка се украсяват и стените на тартата.
Количествата на продуктите са различни и зависят от броя на порциите.Аз използвах 250 грама сухи зърна от лимец, 1/2 краставица, зехтин, сушен копър и няколко склидки домашен чесън.
    Приятен  апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар