НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 зелена тиквичка
1 жълта тиквичка
1 кочан прясна царевица
3 - 4 листа черен оман
7 - 8 склидки пресен чесън
зехтин
балсамов оцет
1 щипка хималайска сол
Нарежете почистените тиквички на две части по дължина.Започнете с белачка да правите от всяка тиквичка тънки ленти.С остър нож започнете да изрязвате зърната на царевицата като започнете от долу нагоре.Към тиквичките добавете царевицата.Измитите листа на черния оман нарежете на тънки ивички, чесъна нарежете на ситно.Овкусете салата в купа и хубаво разбъркайте.Поднесете веднага след приготвянето.
Приятен апетит !
Толкова много неща научавам тук, Ели! Ето например, че името на тези листенца, както и че царевицата може да се яде сурова. Правилно ли съм разбрала всъщност в рецептата? За пръв път чувам наистина. Изглежда много свежа и вкусна. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,
Изтриванеда , прясната сладка царевица може да се консумира сурова и е много вкусна.Има разлика обаче между отделните солтове царевица - някои сортове са много сладки, много вкусни.Като правило зърната на тази царевица са по - едри и не толкова наситено жълти като цвят.По това се познава.А черният оман отглеждам в саксия за сега.Може и в градина да се засява.
Поздрави и весело лято !