КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 22 юли 2018 г.

Салата от зелен фасул с чесън / Salad of green beans with garlic /



     Този сорт боб засяхме преди няколко години специално за приготвяне на салати и ястия.Сортът изисква поливане и подпорки, защото е влачещ и завързва много шушулки, но е много крехък, вкусен и не образува т. нар. конци.Прекрасен е и за консервиране.
  От този боб приготвям вкусни гарнитури както и салата с копър и чесън.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голяма купа зелен боб
1 глава стар чесън
копър / магданоз /
сол
растителна мазнина
оцет

    Почистете боба и го нарежете - всяка шушулка на 2 - 3 части.Кипнете вода и в нея добавете боба.Варете на умерен огън, не посолявайте - бобът ще стане твърд.Варете до готовност и преди да извадите от огъня леко посолете.Отцедете след това водата и прехвърлете в купа.Счукайте чесъна с малко сол и оцет.Нарежете на ситно копъра / магданоза /.Добавете към салатата и малко растителна мазнина и хубаво разбъркайте.Поднесете след около 30 - 40 минути.Можете да я охладите леко в хладилник.
           Приятен  апетит !









Няма коментари:

Публикуване на коментар