КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 4 декември 2019 г.

Сурови кнедли от кълнове на елда / Raw dumplings of buckwheat sprouts /




    Зелената елда е много подходяща за приготвяне на кълнове.Приготвянето е лесно, просто и не изисква време.Освен това кълновете от елда са много лека и вкусна храна.Овкусени и смлени могат да послужат за приготвяне на сурови кнедли.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

250 - 300 грама сурова зелена елда
5 - 6 с.л. зехтин
сок от 1 лимон
подправки по желание и вкус / майорана, сминдух, мащерка, риган /

    Залейте зърната на елдата с вода за 1 час.Отцедете от водата през цедка и хубаво измийте отново.Оставете на стайна температура да покълне.Обикновено за 24 часа е готова.В зависимост от температурата на помещението зърната могат отново да се промият с вода и отцедят.Смелете ги в пасатор или машинка за мелене на месо.Овкусете сместа със зехтин, подправки и лимонов сок и хубаво разбъркайте.
   С две лъжици доближени една до друга оформяйте от сместа хубави кнедли.Сервирайте ги със сезонна зеленчукова салата.Да Ви е сладко !

 





Няма коментари:

Публикуване на коментар