КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 24 декември 2019 г.

Салата от целина, лук и моркови / Celery, onion and carrot salad /



       Тази салата е публикувана в книгата " Българска национална кухня "  и е от с.Арчар / Видинско /.Направих салатата с добавка на корен пащърнак и лимонов сок вместо оцет.Но ако желаете пригответе зеленчуците и като гарнитура.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

целина - 400 грама / 2 - 3 глави /
моркови - 250 грама / 2 - 3 броя /
кромид лук / арпаджик / - 250 грама / около 10 броя /
или праз лук в същото количество
растително масло - 50 мл./ 5 с.л./
сол и оцет на вкус

     След като се почистят и измият, морковите и целината се нарязват на дребно, посоляват се и се задушават до омекване в мазнината и малко вода заедно с лукчетата.Охлаждат се и се слагат в чиния като лукчетата се нареждат отгоре , и се поръсват с оцет.
              Да Ви е сладко  !







Няма коментари:

Публикуване на коментар