Тази салата е публикувана в книгата " Българска национална кухня " и е от с.Арчар / Видинско /.Направих салатата с добавка на корен пащърнак и лимонов сок вместо оцет.Но ако желаете пригответе зеленчуците и като гарнитура.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
целина - 400 грама / 2 - 3 глави /
моркови - 250 грама / 2 - 3 броя /
кромид лук / арпаджик / - 250 грама / около 10 броя /
или праз лук в същото количество
растително масло - 50 мл./ 5 с.л./
сол и оцет на вкус
След като се почистят и измият, морковите и целината се нарязват на дребно, посоляват се и се задушават до омекване в мазнината и малко вода заедно с лукчетата.Охлаждат се и се слагат в чиния като лукчетата се нареждат отгоре , и се поръсват с оцет.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар